Hírek
2017-02-24
A visszaszámlálás elkezdődött: az új Arteon a világpremierjét genfi nemzetközi autószalonon tartják meg

 Wolfsburg/Budapest, 2017. február 24. – A Volkswagen tovább bővíti modellkínálati skáláját az új avantgard grand turismo autóval: az új Arteonnal. A Passat fölé pozícionált új lépcsőshátú autót a nagyközönségnek március 9 és 19 között nyitva tartó Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatják be első alkalommal.

2017-02-13
A Touran most először Európa legkeresettebb egyterűje

 2017. február 13., Wolfsburg/Budapest – 2016-ban a Volkswagen Touran először szerezte meg Európa legsikeresebb egyterűjének járó elismerést. A tekintélyes IHS Automotive piackutató vállalat által ellenőrzött eredmények szerint a Touran több, mint 112 000 forgalomba helyezéssel az európai kontinens legnagyobb számban értékesített egyterű modellje lett 2016-ban. A sokoldalú modell legújabb generációját innovatív vezetői segédrendszereivel és infotainment megoldásaival világszerte több, mint 40 országban értékesítik. A fold-flat ülésezésnek köszönhetően (akár hét üléssel és 834 literes csomagtérrel) a Touran egyike a legsokoldalúbban variálható egyterű modelleknek, legyen szó bármilyen járműkategóriáról.

2016-12-22
Egy új korszak elektromos hajtású ikonikus autója: a Volkswagen az I.D. család újabb modelljét mutatja be Detroitban

 Megkezdődött az elektromos mobilitás korszaka. Detroitban, a január 8-22 között sorra kerülő Észak-Amerikai Nemzetközi Autó szalonon (NAIAS) a Volkswagen bemutatja az I.D. modellcsalád újabb változatát: egy új korszak többfunkciós gépjárművét. A tanulmányautó összekovácsolja a Volkswagen márka legendás gyökereit és az elektromos hajtás felé tartó jövőjét. Az I.D.-hez hasonlóan e koncepció autó alapja is a Moduláris Elektromos Platform (MEB), így megmutatja a MEB-ben rejlő lehetőségeket és alkalmazásának széles tárházát.

2016-12-12
Mikulásnak öltözve taxiztak a Rapülők tagjai a belvárosban

 Budapest, 2016. december 12. – Nagy feltűnést keltett Budapest belvárosában a Rapmikulás a Rapülők zenekar tagjaival, amikor az együttes slágereit ontva egy felmatricázott, karácsonyi fényekben úszó Volkswagen Beetle-ben járták az Andrássy utat és a belvárost Budapesten, hogy megkocsikáztassák az utcán sétálókat és a Rapülők rajongóit.

2016-11-21
Világpremier Los Angelesben – új e-Golf akár 300 kilométer hatótávval

 Wolfsburg/Budapest, 2016. november 21. – A Volkswagen november 17-én, a Los Angeles-i Autószalonon egy világpremier keretében mutatta be az e-Golf modell legújabb generációját. Ez a Zero Emission Vehicle elődjéhez képest magasabb teljesítménnyel, megnövelt hatótávval és jövőbemutató felszereltséggel érkezik. Döntő jelentőségű a hatótáv terén kínált plusz: az e-Golf egy akkumulátortöltéssel – vezetési stílustól és a légkondicionáló berendezés használatától függően – az ügyfelek számára mérvadó éves középértékként immár akár 200 kilométert is megtehet, ezzel mintegy 50 százalékkal növelve hatótávját.

2016-11-17
A Tiguan nyerte el a 2017-es Német Formatervezési Díjat

 A Német Formatervezési Tanács minden évben kihirdeti a Német Formatervezési Díjjal (German Design Award) kitüntetettek névsorát. Ai idén a Volkswagen márka is a díjazottak között van, ugyanis a Volkswagen Tiguan-t választották a „Szállítóeszközök” kategória győztesévé. Ezzel a Tiguan egy igen tekintélyes és egyedülálló elismerést tudhat magáénak.

2016-11-11
Világpremier Wolfsburgban: bemutatták az új Volkswagen Golfot

 Wolfsburg/Budapest, 2016. november 11. – A Volkswagenbemutatta a jelentős mértékben felfrissített Golf modellt az új wolfsburgi márkaszékházában. Jellemzői: továbbfejlesztett dizájn, új motortechnikák, új vezetői segédrendszerek és új generációs infotainment rendszerek. Az alsóközép-kategóriában a világon elsőként kezelhető akár gesztusokkal is a legfejlettebb, Discover Pro infotainment rendszer. A berendezés a 9,2 col képátlójú képernyőjével vizuálisan és koncepció tekintetében egyaránt tökéletesen illik a Golf modellekben szintén újdonságként megjelenő Active Info Display digitális műszeregységhez. Ezenkívül egyik első kompakt típusként az új Golf kívánságra részlegesen önműködő haladásra is képes, az új torlódási asszisztens a megálló és újrainduló forgalomban vezérli a járművet.

2016-10-27

 Wolfsburg / Herndon, Virginia, 2016. október 27. – Nyilvánosságra hozza a mai napon a Volkswagen AG, a Volkswagen Group of America, Inc., valamint meghatározott leányvállalataik (a továbbiakban „Volkswagen”), hogy Charles R. Breyer bíró (United States District Court for the Northern District of California, az Amerikai Egyesült Államok Kerületi Bírósága Kalifornia Északi Kerülete Számára) megadta a végleges jóváhagyást a Volkswagen és a felperes magánszemélyek közötti egyezségre. A felpereseket a bíróság által kijelölt Felperesek Irányítótestülete (Plaintiffs‘ Steering Committee, PSC) képviselte a Volkswagen és az Audi márkák kapcsán, az Amerikai Egyesült Államokban értékesített, 2,0 literes TDI-motorral felszerelt járművekre vonatkozó polgári jogi perben. Ezenkívül Breyer bíró jóváhagyta a Consent Decree-t (a bűnösség elismerése nélküli egyezségi kérelem), amely a Volkswagen és a Környezetvédelmi Hivatalt (Environmental Protection Agency, EPA) képviselő Amerikai Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (United States Department of Justice), valamint a kaliforniai államügyész és a Kaliforniai Levegő Erőforrás Bizottság (California Air Resources Board, CARB) képviseletével és közvetítésével Kalifornia állam részvételével jött létre. Emellett Breyer bíró jóváhagyta a Volkswagen és az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottsága (United States Federal Trade Commission, röviden FTC) között létrejött Consent Decree-t egyezséget is. Mindhárom egyezséget korábban hivatalosan bejelentették.

2016-10-19
Az első Golf – ikon születik

 Wolfsburg, 2016. október 19. – Jelentős modellfrissítést végzett Golf sorozatán a Volkswagen, a stílusikon továbbfejlesztett változata novemberben tartja világpremierjét. Amint Klaus Bischoff, a Volkswagen vezető formatervezője kiemelte: „Világszerte csupán kevés autó formavilága mutat generációról generációra ilyen folytonos fejlődést, mint a Golf családé”. Bischoff kifejtette: „Azon járművek, amelyek formavilága évtizedeken át sikerrel fejlődött, annak lehetőségét rejtik magukban, hogy egyszer igazi ikonná váljanak. Kiváló példája ezen evolúciónak a Porsche 911, míg a Golf a nagysorozatú modellek körében vált ezen autóipari ’Hall of Fame’ tagjává.”

2016-10-06
Több, mint tizenkétezren voltak az idei Volkswagen-találkozón

 Budapest, 2016. október 6. – Egyedi megjelenésű, széria kivitelű, basszustól remegő, halkan duruzsoló, profin megcsinált, otthon farigcsált, versenyre termet vagy kizárólag kiállításra való - több ezer ilyen, s ehhez hasonló autó gyűlt össze a Hungaroringen október 1-én, az ötödik Volkswagen-találkozón. Minden eddiginél több látnivalót, programot és érdekességet tartogatott a hétvégi rendezvény, ahová ezúttal több, mint tizenkétezren látogattak el.

2016-10-03
A Volkswagen a 2016-os Párizsi Nemzetközi Autószalonon: A jövőbe mutató I.D. tanulmányautó világpremierje

 Párizs/Budapest, 2016. október 03. – Think New! (Gondolkodj újszerűen!) A Volkswagen e vezérelv mentén egy jövőbe mutató elektromos járművel lenyűgöző képet ad a holnap közlekedéséről a Párizsi Nemzetközi Autószalonon (október 1-16.). Az I.D. világpremierje áll a vállalat autószalonon való megjelenésének középpontjában. A nulla károsanyag-kibocsátású I.D. gyártását már 2020-ban elkezdik, útjára indítva ezzel az innovatív elektromos járművek új generációját.

2016-09-27
Programod van! A hétvégén Volkswagen-találkozó!

 Budapest, 2016. szeptember 27. - Már csak párat kell aludni, s újra itt a Volkswagen-találkozó, ahol ismét számtalan program vár a Volkswagen-fanatikusokra, valamint az autók szerelemeseire és azok családjaira. Október 1-én Volkswagenek lepik el a Hungaroringet, a legkitartóbbak egészen másnap reggelig szórakozhatnak a mogyoródi versenypályán.

2016-09-26

 Wolfsburg/Budapest, 2016. szeptember 23. – A Volkswagen nagy jelentőséget tulajdonít az elektromos autók forgalmát ösztönző kormányzati lépéseknek, és azonnal reagált az ezen keresztül elérhető kedvezmények vásárlók felé történő átadása érdekében. A wolfsburgi márka október 27-től, az állami támogatás igénybevételével 5.990.000 forintért kínálja a Volkswagen e-up! városi kisautót, mely így a kedvezmények levonása után kiemelkedően kedvező, és már várhatóan szélesebb vásárlói réteg számára is elérhető, 6 millió forint alatti áron rendelhető a márkakereskedői hálózatban.

2016-09-16
Mondial de l'Automobil Paris 2016: a Volkswagen bemutatja az új korszak elektromos autóját

 Wolfsburg/Budapest, 2016. szeptember 16. - A Volkswagen a "Think New" koncepció jegyében lesz jelen az idei Párizsi Autókiállításon, mely október 1-16. között fogadja a nagyközönséget.

2016-08-31
Erős, gazdaságos és innovatív – már új csúcsmotorjaival is rendelhető a Tiguan

 Wolfsburg/Budapest, 2016. augusztus 31. – Megérkeztek: az új Tiguan immár két új csúcsmotorral hamarosan rendelhető. Egyfelől a Golf GTI kínálatból jól ismert, 162 kW /220 LE teljesítményű 2.0 TSI erőforrás kölcsönöz még sportosabb karaktert a Tiguan számára, másfelől pedig a 176 kilowattos (240 LE) 2.0 TDI BiTurbo emeli már-már extrém dinamikus menetteljesítményekkel még magasabbra a mércét.

2016-08-12
Október 1-én rendezik az idei Volkswagen-találkozót a Hungaroringen

 Budapest, 2016. augusztus 10. – Itt az ideje, hogy bevéssük a naptárba: 2016. október 1-én újból Volkswagenek lepik el a Hungaroringet az idei márkatalálkozó keretében. Ötödik alkalommal gyűlnek össze a német márka kedvelői, a számtalan izgalmas hazai autó mellett gyári különlegességek és rengeteg program várja az érdeklődőket.

2016-08-05
Kicsi, színes és elektromos: az új Volkswagen e-up!

 Wolfsburg/Budapest, 2016. augusztus 05. – Jól érzékelhetően karakteresebb vonalai mellett az up! tisztán elektromos hajtású változata kiemelkedő funkcionalitású okostelefon-csatlakoztatással kiegészített, még gazdagabb alapfelszereltséget, valamint további extrafelszereléseket kínál a fokozott kényelem szolgálatában.

2016-07-15
Jó ok az ünneplésre – 50 éves a Volkswagen Motorsport

 Wolfsburg/Budapest, 2016. július 15. – Pontosan 50 esztendeje, 1966. július 11-én versenysport-rajongó müncheni kereskedők és importőrök egy csoportja megalapította a Verband Formel V Europa e. V. szövetséget – s ezzel megszületett a Volkswagen Motorsport.

2016-07-11
25 százalékkal környezetkímélőbb autókat gyárt a Volkswagen márka

 Wolfsburg/Budapest, 2016. július 11. – Jelentős lépést tett a Volkswagen márka az ökológiailag hosszú távon fenntartható termelés felé: napjainkban világszerte immár 25 százalékkal környezetkímélőbb termelés keretében készülnek gépkocsijai és főegységei, mint öt évvel ezelőtt. Ezzel a márka három évvel korábban teljesítette a saját maga által kitűzött, nagyratörő hosszú távú fenntarthatósági céljait.

2016-06-30
Az új up! – Kicsi, erős és színes

 Wolfsburg/Milánó/Budapest, 2016. június 30. – Cool stílus, egyéni felszereltség és az okostelefon intelligens csatlakoztatása – az új up! megmutatja, hogyan is kell ezt csinálni. Az élvezetes vezetésről az up! TSI 90 lóerős, turbófeltöltésű motorja, a színvonalas akusztikai élményekről pedig a 300 wattos BeatsAudio hangrendszer gondoskodik.